avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozitare venituri online
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozitare venituri online

Buna ziua,

Am cateva nelamuriri in ceea ce priveste impozitarea veniturilor obtinute in urma unei activitati pe internet. Momentan nu am infiintata nici o societate comerciala, pfa sau orice alta firma. Asi dorii sa stiu cum se impoziteaza astfel de venituri pentru a fi in totala legalitate si care este cea mai eficienta cale de a platii taxele catre stat. Prin eficienta ma refer la procentul din venit care se va duce la stat. Am citit o multime de variante dar in zadar, eu cum nu am mai avut un pfa sau societate nu pot fi sigur ca aleg calea cea mai buna

In mare eu as dorii sa imi platesc taxele fara prea multa bataie de cap. Daca as putea sa fac toate astea ramanand persoana fizica, chiar si fara pfa ar fi perfect. Am inteles ca sar putea si taxele ar fi 10% din profit. Mentionez ca aceste venituri sint realizate in afara tarii iar eu primesc platile in romania. Este posibil sa fiu scutit de impozit? Care ar fi cea mai profitabila/simpla varianta?

Daca vreun consultant de pe acest forum ma poate ajuta in acest sens, a rezovat/infiintat un pfa sau are experienta in acest sens (spun asta pentru ca am fost deja la un avocat local si nu ma lamurit ) astept un mesaj privat in vederea unei consultante.

Cu respect

Robert



Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 20:53, 18 Noiembrie 2010
Nu imi vine sa cred ca nu am primit nici un raspuns la topicul meu. Chiar nu poate nimeni sa contribuie la subiectul acesta? Este un subiect destul de interesant pentru toata lumea banuiesc. Din ce in ce mai multi romani isi castiga traiul online si cred cu tarie ca majoritatea dintre noi nu au absolut nici un fel de access la informatii si doresc sa fie in conformitate cu legea.

Sper ca cineva poate sa imi raspunda la acest subiect.

Multumesc.
Ceea ce realizezi se incadreaza in categoria alte venituri. Daca nu ai cheltuieli prea mari atunci nu are rost sa desfasori activitatea ca si PFA.
Anunta la fisc ca realizezi anumite venituri si platesti impozitul aferent. Eventual poti fi obligat si la plata asigurarilor sociale (pensie, sanatate, somaj).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme inregistrare pfa awbdan awbdan Buna ! Incerc sa infiintez un PFA, avand cod CAEN 5229, am facut dosarul, a fost verificat, mi s a dat ok ul sa merg sa achit taxele pentru infiintare. Pana ... (vezi toată discuția)
Intreprindere individuala, pfa sau srl ? anitsirc anitsirc [i]Buna ziua! Apreciez raspunsurile primite in acest forum, sunt oferite de oameni competenti. Orice raspuns imi veti oferi va fi binevenit si ma va ajuta ... (vezi toată discuția)
Obiecte pfa impozitare sistem real Alexandru8899 Alexandru8899 1. PFA este impozitat si altfel decat prin cota de 16% pe venitul realizat? Este considerat si un impozit pe dividende in cazul PFA-ului? 2. Pentru cate ... (vezi toată discuția)